185408971
Prijs op aanvraag
  • Vlodropperweg 62
  • 6061 BB
  • Posterholt
Ga terug naar overzicht

Highlights

Een compacte hippische accommodatie met alle benodigde faciliteiten voor de professionele hippische ondernemer! Gesitueerd op een steenworp afstand van de Duitse grens met een groot bosgebied en op slechts 15 minuten rijden van het centrum van Roermond.

Deze goed onderhouden en compact ingerichte hippische accommodatie nabij de stad Roermond en de Duitse grens beschikt over een vrijstaand woonhuis, een vrijstaande rijhal met een ontvangst-/kantoorgedeelte, een binnenpiste (ca. 20x40 mtr.), 15 paardenstallen, en een inpandige opslagruimte (ca. 20x10 mtr.), een buitenpiste (ca. 20x60 mtr.), een stapmolen, een longeercirkel, diverse paddocks en weiland. De accommodatie is gesitueerd op perceel van ruim 3 hectare, op korte afstand van diverse uitvalswegen.

Begane grond:
De ontvangsthal is voorzien van een tegelvloer, schoonmetselwerk wanden en een garderobe. In de hal zijn verder de meterkast (incl. glasvezelaansluiting) en de vaste trap naar de 1e verdieping gesitueerd. De hal biedt toegang tot de toiletruimte, een werkkamer en de woonkamer.

De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en een fonteintje.

De werkkamer biedt ook mogelijkheden voor het inrichten van een speelkamer of een extra slaapkamer. Deze ruimte is afgewerkt met een tegelvloer, spachtelputz wanden en een stucwerk plafond.

De ruim opgezette, L-vormige woonkamer is voorzien van een fraaie, houten vloer, de wanden zijn deels uitgevoerd in stucwerk en deels schoonmetselwerk. Het plafond is afgewerkt met stucwerk. Grote raampartijen en een schuifpui zorgen voor veel lichtinval en contact met de rondom gelegen tuin en de achtergelegen weilanden.

De keuken is uitgerust met een keukeninrichting in wandopstelling, welke is voorzien van 1 1/2 spoelbak, een vaatwasser, combimagnetron en een koelkast. Een loopdeur biedt van de keuken toegang tot het terras ter plaatse van de achtergevel. De keuken is verder afgewerkt met een tegelvloer en spachtelputz wanden.

Van de keuken is de praktische bijkeuken bereikbaar, welke geheel is betegeld en uitgerust met aansluitingen voor de wasapparatuur. De bijkeuken biedt toegang tot de inpandige garage en de kelder.

De gehele woning is onderkelderd. De kelder is toegankelijk middels een vaste trap bestaat uit verschillende ruimtes, welke verbonden zijn middels een portaal. De ruimtes in de kelder zijn voorzien van een betonnen vloer en metselwerk wanden.

De inpandige garage is vanaf het erf toegankelijk middels openslaande deuren in de voorgevel en een loopdeur vanuit de achtertuin. De garage is afgewerkt met een betonnen vloer en metselwerk wanden. Een vlizotrap biedt toegang tot de bergzolder, gesitueerd boven de garage.

1e Verdieping:
De overloop met vide biedt toegang tot 2 (slaap)kamers, de badkamer en een c.v.-ruimte. De overloop is afgewerkt met vloerbedekking, schoonmetselwerk wanden en een houten schroten plafond.

De c.v.-ruimte is uitgerust met de opstelling van de c.v.-ketel (Remeha, ca. 2023) en een luik biedt toegang tot de bergruimte onder de dakschuinte. De stookruimte is voorzien van een tegelvloer en stucwerk wanden.

De ouderslaapkamer is voorzien van vloerbedekking, spachtelputz wanden, een stucwerk plafond en een praktische inbouwkast. Een dakkapel en raampartijen zorgen voor veel lichtinval.

(Slaap)kamer II is op dit moment ingericht als kleedkamer en voorzien van diverse vaste kasten met schuifdeuren. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een stucwerk plafond.

De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, een separate douche, een dubbele wastafel en een design radiator. Er zijn ook enkele inbouwkasten aanwezig.

Tuin:
De rondom de woning gelegen tuin is goed onderhouden en fraai ingericht met een groot terras ter plaatse van de achtergevel, gazon en diverse borders met vaste beplanting. In de tuin is een beregeningsinstallatie aanwezig met druppelslangen. De beregeningspomp wordt ter overname aangeboden.

Hippische accommodatie:
De hippische accommodatie bestaat uit een vrijstaande rijhal met een ontvangst-/kantoorgedeelte en een dubbele garage aan de voorzijde, een binnenpiste (ca. 20x40 mtr.), een inpandig stalgedeelte met o.a. 15 boxen en een opslagruimte voor hooi/stro en de stalling van machines. Op het erf zijn verder een buitenpiste (ca. 20x60 mtr.), een stapmolen voor 4 paarden en een longeercirkel aanwezig. De accommodatie wordt compleet gemaakt met de rondom gelegen weilanden.

Rijhal met ontvangstgedeelte, binnenpiste en stallen:
Het ontvangstgedeelte is in het verleden in gebruik geweest als kantoorruimte en gesitueerd op de begane grond en 1e verdieping, aan de voorzijde van de rijhal. Dit gedeelte van de accommodatie is toegankelijk middels een eigen entree vanaf het erf en vanuit het stalgedeelte.

De dubbele garage is toegankelijk middels dubbele, openslaande deuren en afgewerkt met een vloeistofdichte, betonnen vloer, metselwerk wanden en een houten balken plafond.

De ontvangstruimte is toegankelijk vanuit het stalgedeelte en uitgerust met een keukeninrichting in wandopstelling, aansluitingen voor de wasapparatuur en een eigen meterkast. Een grote raampartij zorgt voor contact met de binnenpiste. De ruimte is afgewerkt met een tegelvloer, de wanden zijn uitgevoerd in metselwerk en stucwerk en een panelen plafond.

De naastgelegen, voormalige kantoorruimte op de begane grond kan ook uitstekend dienst doen als woonkamer of 2e ontvangstruimte. Deze ruimte is toegankelijk vanaf het erf en staat in directe verbinding met de naastgelegen ontvangstruimte/keuken. Een vaste trap biedt toegang tot de 1e verdieping.

Deze kantoorruimte is voorzien van een tegelvloer, metselwerk wanden en een panelen plafond. Een grote raampartij biedt zicht op de rijhal.

Op de 1e verdieping zijn 2 grote, voormalige kantoorruimtes aanwezig, elk met een eigen bergruimte. Uiteraard bieden deze ruimtes mogelijkheden tot het inrichten van vertrekken voor andere doeleinden. Beide kantoorruimtes zijn afgewerkt met een laminaat vloer, stucwerk wanden en een systeem plafond. Er is airconditioning aanwezig voor het verwarmen en koelen van de ruimtes. Ook vanaf de eerste verdieping bieden grote raampartijen zicht op de rijhal.

In één van de royale bergruimtes is de opstelling van de c.v.-ketel (Remeha Calenta, ca. 2015) gesitueerd.

De binnenpiste (ca. 20x40 mtr.) is voorzien van een Geopad bodem en een spiegelwand. Beregening van de piste is mogelijk middels pop-up sproeiers. De rijhal is opgetrokken uit metselwerk met gegalvaniseerde stalen spanten en het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. Schuifdeuren bieden vanuit de piste toegang tot het inpandige stalgedeelte.

Het stalgedeelte is ingericht met 15 paardenboxen, een zadelkamer, een wasplaats, en een solarium. De vloer is verhard met betonnen klinkers, de gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en het geïsoleerde dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. Schuifdeuren in de voor- en achtergevel, alsmede een loopdeur in de zijgevel bieden toegang tot het erf.

De paardenboxen hebben een afmeting van ca. 3x3,5 mtr. en zijn voorzien van deels hardhouten en deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden, schuifdeuren en een buitenluik.

De zadelkamer is afgewerkt met een tegelvloer, houten wanden en vaste schuifkasten met veel bergruimte. Verder is er een boiler aanwezig, zodat de wasplaats wordt voorzien van warm water.

Aan de achterzijde van de binnenpiste is een grote opslag- en stallingsruimte gesitueerd met een afmeting van ca. 10x20 mtr. Deze ruimte kan uitstekend dienst doen voor de stalling van machines en de opslag van hooi/stro. Het behoort echter ook tot de mogelijkheden om de tussenwand te verwijderen en de binnenpiste te vergroten. De opslagruimte is voorzien van een beklinkerde vloer, deels metselwerk en deels damwand wanden en een golfplaten dak. Schuifdeuren bieden toegang tot het stalgedeelte en het erf aan de achterzijde van de accommodatie.

Buitenpiste:
De buitenpiste (ca. 20x60 mtr.) is voorzien van een mergelachtige zandbodem en wordt omringd door een laurierhaag. Er is een beregeningsinstallatie aanwezig.

Stapmolen:
De stapmolen biedt ruimte voor 4 paarden en is afgewerkt met een bodem van dubbeldikke betontegels en zand, een gegalvaniseerde omheining en verlichting.

Longeercirkel:
De longeercirkel is omheind met hardhout en voorzien van verlichting. Er is een Geopad bodem aanwezig.

Mestvaalt:
De mestvaalt is afgewerkt met een vloeistofdichte vloer en wanden van betonnen legoblokken.

Weiland:
De rondom de accommodatie gelegen weilanden zijn omheind met gaashekwerk en opgedeeld met hout en stroomlint.

Bijzonderheden:
Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra, glasvezel en riolering.
* Het woonhuis is voorzien van dakisolatie, een geïsoleerde spouwmuur en de kunststof
kozijnen zijn uitgerust met HR++ beglazing.
* De gehele woning is onderkelderd, wat zorgt voor volop extra bergruimte.
* De verdiepingsvloer van de woning is uitgevoerd in beton.
* Het object is aangesloten op een alarminstallatie.

* Het gehele perceel is omheind met gaashekwerk.
* De oprit is afgesloten middels een openslaande, elektrisch bedienbare poort.
* Het erf is geheel verhard middels betonnen klinkers.

* Op het object rust de bestemming “Agrarisch met waarden - Landschapswaarden 1”.
Het geldende bouwvlak heeft een geschatte oppervlakte van circa 13.000 m².
* Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 30 volwassen paarden.
* Voor wat betreft de omgevingsvergunning voor Natura2000 activiteiten is een formele
bevestiging van de provincie (positieve weigering) aangevraagd.

* Gesitueerd op een fraaie locatie in een bosrijke omgeving, met volop ruimte en op een
steenworp afstand van de Duitse grens.
* Op ca. 15 minuten afstand is de stad Roermond gelegen.
* De accommodatie is in de directe omgeving van Hippisch Centrum Montfort gelegen
(ca. 8 minuten). Equestrian Centre De Peelbergen is op ca. 35 minuten rijden
gesitueerd en Sentower Park in Opglabbeek is met 45 minuten rijden bereikbaar.

Lees alles

Bouwjaar onbekend
Wonen 132 m2
Kamers 4
Perceel 32148 m2
185408971

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
17 juni 2024
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning
Soort bouw
Vrijstaande woning
Bouwjaar
onbekend

Oppervlakte en inhoud

Wonen
132m2
Perceel
32148m2
Inhoud
901m3

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
1