85112761

Vledderlanden 1 -3, Vledder

€ 3.800.000 k.k.
  • Vledderlanden 1 -3
  • 8381 XL
  • Vledder
Ga terug naar overzicht

Highlights

Aan de rand van een beekje in het noordoosten van Nederland, in het bekken van de Wasperveense Aa om precies te zijn, is deze door Cor Kalfsbeek ontworpen hippische accommodatie gelegen, compleet uitgerust met alle benodigde voorzieningen. De fraaie architectuur past goed in de omgeving, waarbij harmonie, modern en functioneel de sleutelwoorden zijn. Dit prachtige geheel wordt omringd door maar liefst 10 hectare eigen grond, met uitstekende mogelijkheden voor mens en paard om te leven en te trainen. Uitbreiding van de perceeloppervlakte behoort tot de mogelijkheden, tot ca. 23 hectare.

Omgeving
Het pand omvat niet alleen een hoofdgebouw, maar ook verblijfsaccommodaties in dezelfde architecturale stijl, een veldschuur voor het stallen van machines en de opslag van stro, een buitenpiste, een indoor stapmolen, een indoor en een outdoor longeercirkel en 23 graspaddocks . Beboste oevers en een 2 km lang aangelegde galloppeerbaan omringen het landgoed.

Alle bestrating op het terrein bestaat uit klinkers. Door de keuze van de juiste bouwmaterialen en het doordachte landschapsontwerp past dit bedrijf goed in zijn omgeving. De ligging in het open landschap van het Wasperveense Aa-bekken, het kleinschalige bosrijke landschap en de zandgrond rond Vledder maken het tot de ideale omgeving voor paardenliefhebbers.

Locatie en bereikbaarheid
Het pand ligt ten zuidwesten van Vledder aan de rand van het bekken van de Wasperveense Aa. Het ligt op tien minuten rijden van de A32 bij Steenwijk. Dankzij de ligging aan een nationale weg is het pand gemakkelijk bereikbaar.

Gebouwen
Alle gebouwen en constructies op het terrein zijn gebouwd van duurzame materialen en gemakkelijk te onderhouden. De gebouwen beschikken over een door een warmtepomp aangedreven verwarmingssysteem. In het kader van duurzaamheid en kostenbesparing zijn er 150 zonnepanelen op het dak geplaatst.

Het onderbrengen van alle faciliteiten onder één dak is een concept dat deze ontwikkeling ongeëvenaard maakt. Afgezien van de 25x65 meter indoor piste, een ontvangstruimte, een kantoor, een multifunctionele ruimte en twee luxe appartementen, herbergt het hoofdgebouw ook dertig ruime paardenboxen, acht loopstallen met aangrenzende zand paddocks, een volledig ingerichte werkplaats voor de smid, vier wasunits, twee solaria en zes volledig uitgeruste quarantainestallen.

Architectuur
Voor het hoofdgebouw werd een architectonisch plan van drie symmetrische gebouwen ontworpen. Het grootste en centraal gelegen gebouw biedt plaats aan de grote binnenpiste van ca. 25x65 meter. Onder de andere twee daken zijn aan de ene kant de stallen voor de paarden en aan de andere kant de loopstallen voor de fokpaarden gesitueerd.

De buitenmuren zijn betimmerd met verticale eikenhouten planken, die een natuurlijke sfeer uitstralen. Extra architectonische elementen dragen bij aan het individuele karakter van de gebouwen. De uiteinden van de daken zijn bijvoorbeeld verhoogd tot een hoogte van 12 meter, een kenmerk dat het gebouw zijn prominente individualiteit geeft, waardoor de monotonie van de bouwvolumes wordt verbroken. Bovendien brengt een loggia in dit verhoogde element aan de kop van het gebouw licht en lucht in de ontvangstruimte en een grote glazen gevel voorziet de manege van licht en lucht. Het geïsoleerde dak bestaat uit golfplaten en heeft geen doorbraken.

Opgaan in het landschap
Landschapsarchitect Ank Bleeker ontwierp het omringende landschap, waarin de bestaande historische structuren in de omgeving als uitgangspunt zijn genomen. De oude beplanting is zoveel mogelijk bewaard gebleven en historische, beboste oevers zijn hersteld. Aan de zuidkant zijn drie nieuwe beboste banken aangelegd met bomen en struiken zoals eik, prunus, els, lijsterbes, berk en hulst.

Dergelijke beboste oevers zijn kenmerkend voor bekkenranden, maar vanwege de veengrond ontbrak het voorheen aan dergelijke beboste oevers van weleer. Tegenwoordig maken betere drainagetechnieken het planten van deze oevers mogelijk, wat ook een zekere beschutting biedt.

Het ontwerp van het terrein voor de gebouwen bestaat uit een landelijke representatieve tuin met een waterparty, oerplanten en vele soorten gras.

Hippische faciliteiten

Binnenpiste
De binnenpiste bevindt zich in het hoofdgebouw. Het piste is ca. 25x65 meter groot en is uitgerust met eb- en vloedbodem. Speciale kenmerken zijn de eikenhouten bakrand en de met spiegels bedekte achterwand. Deze achterwand is voorzien van een 8 meter brede opening, die kan worden opgetild. De zijwanden zijn afgewerkt met 5 meter brede spiegels. Het hele gebouw is uitgerust met geluidsapparatuur, die individueel in elk deel van het gebouw kan worden bediend. Zelfs tijdens het rijden van een paard kan de ruiter de geluidsapparatuur bedienen.

Buitenpiste
De buitenpiste is ca. 80x40 meter groot en omringd door een beukenhaag. Ook deze piste is uitgerust met een eb- en vloedbodem. De voordelen zijn: geen modder tijdens het natte seizoen, geen stof tijdens het droge seizoen en het kan ook worden gebruikt tijdens het vrieskou.

Galoppeerbaan
Het object wordt omringd door beboste oevers en 2 kilometer lange zandpaden, die ruiters, amazones en hun paarden ontspannen rijmogelijkheden bieden.

Longeercirkels
Het geheel beschikt over 2 longeercirkels, waarvan er één is overdekt. Beide longeercirkels hebben een diameter van 16 meter en zijn voorzien van een eb- en vloedbodem.

Stapmolen
De 6-paards Belebro stapmolen met semi-open dak heeft een diameter van 20 meter en is uitgerust met dubbele veiligheidsafsluitingen voor hengsten, waarschuwingsstroomsysteem, automatische smering en een sprinklerinstallatie voor het gangpad. Het dak werd ontworpen in samenwerking met architect Cor Kalfsbeek. De gebruikte bouwmaterialen zijn dezelfde als die voor het hoofdgebouw.

Stalgedeelte
De linkervleugel van het hoofdgebouw bestaat uit dertig luxe paardenboxen van 4,5 x 3,5 meter met natuurlijke lichtinval en het Flybuster-vliegbestrijdingssysteem. Twee afzonderlijke compartimenten met respectievelijk dertien en zeventien stallen hebben elk hun eigen mestsysteem. De zadelkamer, voeropslag en wasplaatsen scheiden de twee compartimenten.
De 5 meter brede gangpaden tussen de boxen zijn verhard met gebakken klinkers. De vloeren van de degelijk gebouwde boxen bevinden zich 10 cm boven het maaiveld van het middenpad. De wanden zijn bedekt met een speciale beschermlaag.

Automatisch mestsysteem
Alle paardenboxen hebben hun eigen mestsysteem. De boxen kunnen gemakkelijk worden uitgemest worden door een valluik achter in de stal. Uit het zicht, wordt de verwijderde mest opgeslagen in ondergrondse mesttanks.

Quarantaine afdelingen
Achter de overdekte arena zijn twee quarantaineafdelingen met zes ruime paardenboxen en een wasruimte met ruimte voor een solarium gesitueerd.

Wasplaatsen
Tussen de twee compartimenten, waarin de dertien en zeventien boxen zijn ondergebracht, bevinden zich vier veilige en ruime spoelunits met warm en koud stromend water. Twee wasplaatsen zijn uitgerust met solaria voorzien van infraroodlampen en föhns.

Zadelkamer
De zadelkamer, centraal gelegen tegenover de stallen, heeft een fraaie uitstraling vanwege de mezzanine. Links en rechts van de zadelkamer zijn twee afsluitbare voer- en opslagruimtes. Dit deel van het gebouw herbergt ook de kantine en de toiletruimte met en-suite mezzanine en trap naar de eerste verdieping.

Dekenruimte
In dit deel van het gebouw zijn vier ruime ingebouwde droogkasten met verwarmingssysteem voor het drogen en bewaren van paardendekens en zadeldekjes. De inbouwkasten zijn erg ergonomisch uitgevoerd.

Smidse
De linkervleugel van het hoofdgebouw bevat een volledig uitgeruste werkplaats voor de smid.

Kantoor en kantine
Het kantoor en de kantine bevinden zich boven de zadelkamer en de twee voerruimtes. Ze zijn toegankelijk via de mezzanine. Het kantoor is ruim en beschikt over ingebouwde archiefkasten.

De fraai afgewerkte kantine is uitgerust met een luxe keuken met inbouwapparatuur. In de aangrenzende ruimte is de technische- en geluidsapparatuur gesitueerd. Het kantoor en de kantine zijn afgewerkt met een eikenhouten vloer.

Zand en gras paddocks
Op het terrein zijn vijf zand paddocks van ca. 30x30 meter en twee zandpaddocks van ca. 20x40 meter, allemaal voorzien van een eb- en vloedbodem en omheind met een 1,50 meter hoog houten hekwerk.

Rond het terrein zijn vijftien graspaddocks van gemiddeld 30x30 meter groot en acht paddocks van ca. 25x50 meter. De afvoersystemen zijn van dezelfde kwaliteit als bij sportvelden en hebben stromend water. De graspaddocks hebben een duurzame omheining met houten palen en veilige permanente hekwerken.

Loopstallen met faciliteiten

Loopstallen
De rechtervleugel van het hoofdgebouw bestaat uit zes loopstallen van ca. 10x10 meter en twee loopstallen van ca. 5x10 meter. De paarden kunnen binnen worden gevoerd in de brede voergang. Deze vleugel bevat ook verschillende soorten opslagruimtes en een afgesloten ruimte van 50 m². De loopstallen beschikken over een vrije uitloop van ca. 10x12 meter geplaveid met betonnen klinkers.

Zand paddocks
In de twee aangrenzende zand paddocks van ca. 800 m² met eb- en vloedbodem hebben de jonge paarden vrij spel. Tussen de vrije loop en de zand paddocks is een 5 meter breed gangpad met tegenover elkaar geplaatste poorten gesitueerd, functionerend als een sluis. De omheining van de loopstallen is uniek, deze bestaat uit een constructie van 1,80 meter hoge gegalvaniseerde buizen van hoogwaardige kwaliteit.

Mestput
De mest van de loopstallen wordt opgeslagen uit een ondiepe mestput van 1,50 meter hoge betonnen muren en een vloeistofdichte, betonnen vloer.

Veldschuur
De veldschuur van 732 m² voor is geschikt voor de stalling van machines en de opslag
van stro. De schuur heeft een vloeistofdichte vloer, waarvan ongeveer 180 m² is gecertificeerd en uitgerust met een afvoerpijp met olieafscheider. Dit gebied bevat ook de dieseltank. Alle benodigde voorzieningen zoals perslucht, water en krachtstroom zijn beschikbaar. De architectuur van de schuur is vergelijkbaar met die van de andere gebouwen.

Ontvangstgedeelte en appartementen

Begane grond
Op de begane grond aan de voorzijde van het hoofdgebouw bevindt zich de entree van 60 m² met ontvangstruimte en twee luxe appartementen met terras, familiebadkamer en keuken met inbouwapparatuur. De vloeroppervlakte van beide appartementen is ongeveer 63 m². Het terras biedt een prachtig uitzicht op de omliggende landen en de ingang komt uit op de overdekte arena. Deze kamers bevinden zich 0,75 meter boven de grond.

Naast de ontvangstruimte en de appartementen zijn er twee toiletgroepen, een aparte doucheruimte, een invalidentoilet, een lift en een industriële wasruimte. De wasruimte is uitgerust met een professionele Miele-wasmachine en droger.

1e Verdieping
Op de eerste verdieping is een ruime multifunctionele ruimte van 187 m² gesitueerd, welke is uitgerust met een keuken, ingebouwde vaatwasser en bar. Deze ruimte kan worden gebruikt als vergaderruimte en is ook geschikt voor het geven van presentaties. Het heeft een pompgestuurd verwarmingssysteem onder de vloer met mechanische ventilatie met warmteterugwinning. Deze kamer is voorzien van een eikenhouten vloer.

Grenzend aan de multifunctionele ruimte zijn het kantoor en een fitness van 37,5 m² gesitueerd, met een spectaculair uitzicht op de omliggende landen. Op de eerste verdieping bevinden zich ook twee opslagruimtes.

Residentiële accommodaties
De architectuur van de residentiële accommodaties naast het hoofdgebouw is vergelijkbaar met die van de andere gebouwen. Omhulsels zijn gemaakt van iroko hardhout, net als de omhulsels van de voorste stalgebouwen. De verhoogde uiteinden van het dak, kenmerkend voor de architectuur, zijn geïntegreerde architecturale elementen van het gebouw. De residentiële accommodaties zijn geschakeld en huisvesten twee families (ca. 550 m³ en 950 m³).

Optioneel te koop aangeboden:

Weilanden
Het object bevat ook ca. 13 hectare grasland voor het laten grazen van de paarden en het maken van hooi of kuilvoer. Deze weilanden zijn omheind met veilige draad, duurzame palen
en houten poorten.

Lees alles

Bouwjaar 2008
Wonen 263 m2
Kamers 7
Perceel 107255 m2
85112761

Overdracht

Vraagprijs
€ 3.800.000 k.k.
Aangeboden sinds
8 februari 2024
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woonhuis
Landhuis
Soort bouw
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2008

Oppervlakte en inhoud

Wonen
263m2
Perceel
107255m2
Inhoud
950m3

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
onbekend
This site is registered on wpml.org as a development site.