163830571

Terbeeksestraat 52-54, Hoogstraten

€ 1.645.000 k.k.
  • Terbeeksestraat 52-54
  • Hoogstraten
Ga terug naar overzicht

Highlights

Dit bijzondere eigendom kent een rijke geschiedenis van reeds enkele eeuwen. Oorspronkelijk gesticht als Hertogelijke hoeve en sinds begin 20e eeuw in privaat eigendom als boerenbedrijf, gekend onder meer als dekstation van de lokale bondsstier. De afgelopen decennia in particulier bezit en meer toegepast als woonboerderij.

Het landgoed bestaat uit meerdere gebouwen in carré rondom de aangelegde binnentuin met vijver. Centraal bevindt zich "Hoeve Zwartgoor", de villa welke enkele decennia geleden herbouwd werd met authentieke materialen. Hoge plafonds geven de hoeve een aanzienlijke grandeur. Het hoofdgebouw omvat een ruime living met haard, centrale hal, keuken, bureel en aansluitend een aanbouw welke in gebruik is als atelier. Op de verdieping bevinden zich een drietal slaapkamers, badkamer en een mastersuite bestaande uit slaapkamer, dressing en ruime private badkamer.

Een overdekt terras verbindt de villa Hoeve Zwartgoor met de hoeve Anna-Maria. Deze hoeve met aanpalende stallingen werd recent grotendeels voorbereid op een renovatie en verkeert momenteel in een casco staat. De achterliggende stallingen zijn ingericht als paardenstallen met diverse voorzieningen.

Direct naast deze stallingen bevindt zich een eb- en vloed bodem als rijpiste. Meerdere weides zijn eveneens aanwezig en voorzien van drinkwater.

Het aansluitende multifunctioneel gebouw biedt mogelijkheden voor nog bijkomende stallen, thans zijn hier onder meer een fitness en werkplaats ingericht.

Achteraan op het terrein bevindt zich een charmant guesthouse welke in goede staat verkeert en momenteel bewoond is.

Grenzend aan de achterliggende private bossen zijn er nog bijkomende paddocks en schuilstallen aanwezig.

Een tweede multifunctioneel gebouw heeft open plafonds met historische balken. In deze schuur zijn thans voorzieningen als mancave of hobbyschuur.

Nabij de villa is er een (overdekt) zwembad welke is overbouwd door een glazen serre. Zwembad en bijhorende gebouwen dienen volledig vernieuwd te worden.

Het landgoed omvat totaal ca. 41.788m² grond en is gelegen aan het einde van een doodlopende straat, doch met goede uitvalswegen en op minder dan 10 minuten van snelweg E19.

Meer inlichtingen en toelichting via ons kantoor.

Lees alles

Bouwjaar 1931
Wonen 725 m2
Kamers 7
Perceel 41788 m2
163830571

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.645.000 k.k.
Aangeboden sinds
3 juni 2024
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Villa
Soort bouw
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1931

Oppervlakte en inhoud

Wonen
725m2
Perceel
41788m2
Inhoud
1479m3

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
onbekend