164017311

Op den Bosch 3, Baarlo

€ 995.000 k.k.
  • Op den Bosch 3
  • 5991 NE
  • Baarlo
Ga terug naar overzicht

Highlights

Een uniek object op een prachtige plek, waar het volop genieten is van rust, ruimte en privacy! Deze vrijstaande woonboerderij is in de afgelopen jaren met de grootste zorg deels gerenoveerd in 17e eeuwse stijl, maar met alle comfort van nu. Voor de volgende eigenaar zijn er volop mogelijkheden om de renovatie naar eigen wens en smaak af te ronden.

Deze vrijstaande woonboerderij is één van de oudste boerderijen uit de omgeving (1369). Gedurende de verbouwing van de afgelopen jaren is de authentieke staat zoveel mogelijk in ere gehouden en teruggebracht tot de 17e eeuw. Echter hierbij zijn ook alle voorzieningen aangebracht om te genieten van een comfortabele en energiezuinige woning, passend in de huidige tijd. Op dit moment is 1/3 deel van de boerderij gerenoveerd en dit biedt volop mogelijkheden voor het toepassen van eigen wensen en smaak voor het overige deel van de boerderij.

Het geheel is gesitueerd op een perceel van maar liefst 8.243 m² wat verder is ingericht met een landelijk aangelegde tuin en een fruitboomgaard. Vanuit de woning en de tuin is er echter ook een prachtig uitzicht op het achtergelegen perceel met een oppervlakte van maar liefst 2 hectare. Dit perceel wordt optioneel te koop aangeboden en biedt volop mogelijkheden voor bijvoorbeeld het hobbymatig houden van paarden, andere dieren of een recreatieve invulling.

De dorpskernen van Baarlo en Kessel zijn op fietsafstand gesitueerd. Ook de stadscentra van Venlo, Roermond en Weert zijn binnen een half uur bereikbaar. En er is goede toegang tot de snelwegen A73, A2 en A67.

WOONHUIS
Het meest rechtse deel van de boerderij, ca. 1/3 deel van de gehele boerderij, is op dit moment gerenoveerd en ingericht met een royale leefkeuken, een praktische garderobe, een knusse opkamer, een toiletruimte, een kelder en een sfeervolle woonkamer. Via een vaste trap vanuit de keuken is een multifunctionele ruimte op de 1e verdieping bereikbaar, uitermate geschikt voor het inrichten van een slaapkamer.

De leefkeuken is afgewerkt met een Franse plavuizen vloer met vloerverwarming, stucwerk (leem) wanden en een eikenhouten plafond met balken. De karakteristieke, houten gebinten zijn zichtbaar en een openslaande deuren zorgen voor een prachtig uitzicht op de tuin en de achtergelegen (bijbehorende) landerijen. De op maat gemaakte keukeninrichting is uitgerust met een 17e -eeuws blauw hardstenen blad met een brede gootsteen en een heet waterkraan, een inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging, een oven, koelkast, vaatwasser en volop kastruimte.

De keuken biedt toegang tot de woonkamer bijkeuken, de opkamer, kelder, toiletruimte en de tuin.
De garderobe is ingericht met een vaste kastenwand, waarin o.a. het alarmsysteem, de netwerkkast, de unit van de vloerverwarming en de meterkast zijn verwerkt. Er is krachtstroom aanwezig en ook de glasvezelaansluiting is hier gesitueerd.

De garderobe is afgewerkt met dezelfde plavuizen vloer, stucwerk (leem) wanden en -plafond. Een raampartij zorgt voor natuurlijke lichtinval.

De opkamer is vanuit de keuken bereikbaar middels een houten trapje van enkele tredes en ingericht met diverse schappen, de WTW-installatie en de unit van de warmtepomp.

De toiletruimte beschikt over een portaal wat is uitgerust met de originele, vaste wastafel en vloerverwarming. De toiletruimte is uitgerust met een toilet, natuurlijke lichtinval en vloerverwarming.

De kelder met het gewelfde plafond is de meest authentieke ruimte in de woning en dateert uit omstreeks 1600. Een prima ruimte tot het inrichten van een fraaie wijnkelder!

Een vaste trapopgang biedt vanuit de keuken toegang tot de multifunctionele ruimte op de 1e verdieping, welke uitstekend dienst kan doen als slaapkamer. Hier zijn echter ook aansluitingen aanwezig voor het realiseren van een badkamer, alsmede aansluitingen voor de wasapparatuur en volop netwerk- en elektrapunten voor het inrichten van een kantoor/werkplek aan huis. De ruimte is afgewerkt met een houten vloer, de wanden zijn deels betimmerd en deels uitgevoerd in (leem) stucwerk. Een grote raampartij, welke meeloopt met de schuinte van het dak, zorgt voor veel lichtinval en een prachtig zicht. Ook in deze ruimte zijn de prachtige houten gebinten zichtbaar.

De sfeervolle woonkamer geniet eveneens een prachtige lichtinval middels diverse grote raampartijen in de dakschuinte, een grote raampartij in de voorgevel en dubbele, openslaande deuren in de achtergevel. De woonkamer is voorzien van een eikenhouten vloer met vloerverwarming, stucwerk (leem) wanden en -plafond. Een imposante haardpartij zorgt voor extra sfeer in de prettige leefruimte. De haard is momenteel niet in gebruik, dit is echter wel mogelijk. Ondanks het niveauverschil ter hoogte van 1 trede is de woonkamer wel rolstoeltoegankelijk.

In het middelste deel van de boerderij zijn nog diverse vertrekken aanwezig, welke nog niet bij de renovatie zijn betrokken. Deze vertrekken bestaan uit meerdere (slaap)kamers, de badkamer, een toilet-/doucheruimte, een wasruimte en een werkplaats. Op de 1e verdieping zijn een (werk)kamer en een zolder gesitueerd.

De badkamer en wasruimte zijn nog in tact. De deels betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, een inloopdouche, een dubbele wastafel met een bergmeubel, een zwevend toilet en een bidet. De wasruimte is eveneens deels betegeld en voorzien van aansluitingen voor de wasapparatuur, een terrazzo werkblad met een gootsteen en een terrazzo wastafel. Een loopdeur biedt toegang tot het erf aan de voorzijde.

In het linkerdeel van de boerderij was in het verleden een inpandig zwembad gesitueerd. Dit zwembad is inmiddels verwijderd en de betonnen bak is gevuld met zand. De ruimte is verder afgewerkt met een tegelvloer en stucwerk wanden en een kunststof schroten plafond. Openslaande deuren bieden toegang tot de achtertuin.

Na de renovatie waren deze delen van de boerderij op de begane grond bestemd voor het realiseren van een riante masterbedroom met eigen kleedkamer en een badkamer-en-suite, alsmede een werkkamer met naastgelegen spreekkamer, een praktische berging, een 2e toiletruimte en een sportruimte. Op de 1e verdieping is er ruimte gereserveerd voor het realiseren van 2 ruime slaapkamers en een 2e badkamer.

De tuin is landelijk en parkachtig aangelegd met een verhoogd, rolstoeltoegankelijk terras ter plaatse van de achtergevel en een groot gazon wat wordt omringd door vaste planten en bomen. Het terras is uitgerust met elektra- (krachtstroom) en wateraansluitingen. Het rechtse deel van de tuin is geheel ingericht als fruitboomgaard met authentieke hoogstam fruitbomen, zoals appels, peren, pruimen en kersen. In de tuin is ook een waterput aanwezig, welke op dit moment niet in gebruik is.

Op het perceel is verder een voormalige paardenstal gesitueerd, welke is opgetrokken uit metselwerk en het geïsoleerde en deels gerenoveerde dak is met pannen gedekt. In het verleden was dit gebouw ingericht met 3 paardenboxen en een berging. De deelbare deuren en de betonnen tussenwanden zijn nog aanwezig. De wateraansluiting is afgesloten.

Aan de achterzijde van de woning is een perceel grond gelegen, wat optioneel te koop wordt aangeboden. Dit perceel wordt middels een beek gescheiden van het perceel met het woonhuis. De grond is ingezaaid met gras en wordt omringd door een groensingel met grote bomen en struiken. Er is geen omheining aanwezig

BIJZONDERHEDEN
- Bij de renovatie van de boerderij zijn de buitenmuren gehandhaafd, slechts een gedeelte is nieuw
opgetrokken, en aan de binnenzijde is een geïsoleerde schil/binnenmuur gebouwd.
- Alle gerenoveerde gevels zijn voorzien van nieuw voegwerk.
- Het gerenoveerde deel van de boerderij is uitgerust met hardhouten kozijnen met triple beglazing. Het overige
deel van de boerderij is voorzien van houten kozijnen met deels dubbele en deels enkele beglazing.
- Bij de renovatie zijn alle voorzieningen getroffen om luchtdicht te isoleren en om duurzaam te verwarmen,
zonder gebruik te maken van gas.
- Er is geen gasaansluiting meer aanwezig in de woning.
- Het gerenoveerde deel is uitgerust met authentieke bakelieten schakelaars voor de elektrapunten.
- Er is een lucht water warmtepompinstallatie (2019) aanwezig met voldoende capaciteit voor 2/3 deel van de
woning, hiervan is nu 1/3 deel in gebruik. De warmtepompinstallatie kan tevens voor warm tapwater zorgen.
Daarnaast is er voor de huidige badkamer een aparte elektrische boiler (2016) van 120 liter/85°C aanwezig.
- Volledige balansventilatie (Type D) met de WTW-installatie.
- De vloeren in het gerenoveerde deel van de boerderij zijn uitgerust met vloerverwarming en -koeling.
- De voorbereidingen voor het plaatsen van een Domotica-systeem zijn aangelegd.
- Er is een alarminstallatie aanwezig.
- De voorbereiding is aanwezig om hemelwater op te vangen en te hergebruiken binnen de woning of in de
tuin.
- Bij de renovatie van het linker deel van de boerderij is gebruik gemaakt van luxe en hoogwaardige materialen,
met een uitstraling daterend van de 17e eeuw.
- Op deze locatie rust de bestemming "Wonen".
- Een prachtig vrij uitzicht aan achterzijde!
- Volop privacy en gelegen aan een rustige weg in het buitengebied van Baarlo.
- Alle benodigde dagelijkse voorzieningen zijn op korte afstand bereikbaar in de dorpskernen van Kessel en Baarlo.
- Goede bereikbaarheid vanwege de ligging nabij diverse uitvalswegen, zoals de snelwegen A67, A73 en A2.

Lees alles

Bouwjaar 1369
Wonen 283 m2
Kamers 7
Perceel 8243 m2
164017311

Overdracht

Vraagprijs
€ 995.000 k.k.
Aangeboden sinds
22 mei 2024
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij
Soort bouw
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1369

Oppervlakte en inhoud

Wonen
283m2
Perceel
8243m2
Inhoud
1200m3

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
3