133955931

Molenweg 3, Veghel

Prijs op aanvraag
  • Molenweg 3
  • 5466 PS
  • Veghel
Ga terug naar overzicht

Highlights

Deze hippische accommodatie is thans in gebruik als manegebedrijf/ pensionstal en op een prachtige locatie, aan de rand van een bosgebied gelegen in het buitengebied tussen Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel. Een uitstekende locatie met volop mogelijkheden!

De manege bevindt zich op een terrein van maar liefst ca. 5 ha., wat direct grenst aan een bosgebied en het ligt in de driehoek Sint-Oedenrode, Veghel en Schijndel. Een uitstekend bereikbare locatie vanuit deze dorpen, maar zeker ook vanwege de ligging nabij de snelweg A50 Eindhoven-Nijmegen.

De accommodatie bestaat uit een inpandige woning en een binnenpiste met een foyer op de 1e verdieping en een aanpandig stalgedeelte met 23 paardenboxen. Op het terrein zijn verder een grote schuur aanwezig, een buitenstal met 3 units en in totaal 20 paardenboxen, een buitenpiste, paddock en weiland. Het horecagedeelte van de manege is op het buitenterrein uitgebreid met een ruim terras en een buitenbar.

Een prachtige plek voor het vestigen van een hippische onderneming, maar ook voor een recreatiebedrijf, het organiseren van evenementen of het aanbieden van zorggerelateerde voorzieningen. De locatie maakt deel uit van recreatiegebied "De Vlagheide", waarvoor de komende jaren - naast de reeds aanwezige toeristische trekpleisters - talloze nieuwe ontwikkelingen zijn voorzien, zoals een Natuurpoort en een golfbaan ter grootte van 9 ha..

De inpandige woning is aan de voorzijde van het manegecomplex gesitueerd. Een ruime, centrale hal met imposante, originele houten kerkdeuren geeft toegang tot de woning én het manegebedrijf. In de hal is de vernieuwde meterkast gesitueerd. Een corridor aan de linker en rechterzijde van hal verbindt de leefruimtes met elkaar. Zo beschikt het woongedeelte over een ruime woonkamer, welke is voorzien van een parketvloer, behangen wanden en een stucwerk plafond. Een inbouwkast zorgt voor extra bergruimte. De leefkeuken is afgewerkt met een tegelvloer, behang wanden en een stucwerk plafond. De Siematic keukeninrichting is in een wandopstelling geplaatst en uitgerust met een granieten werkblad, 1 1/2 spoelbak, een vaatwasser, oven, een koelkast en een inductiekookplaat.

Vanuit de keuken biedt een portaal toegang tot het erf. In dit portaal is de opstelling van de c.v.-ketel gesitueerd (Atag, ca. 2015). De overige leefruimtes bestaan uit een praktische berging met schuifkasten, een werkkamer met 2 inbouwkasten, een deels betegelde toiletruimte en een badkamer, welke is uitgerust met een ligbad. Aan de andere zijde van de hal biedt een corridor toegang tot 3 slaapkamers en een 4e ruimte, welke dienst kan doen als extra slaapkamer, kleedkamer of mogelijke 2e badkamer. De slaapkamers zijn afgewerkt met vloerbedekking, behangen wanden en een stucwerk plafond. Eén kamer beschikt over een inbouwkast en 2 ruimtes zijn uitgerust met een vaste wastafel. Vanuit de hal biedt een trapopgang toegang tot de foyer op de 1e verdieping.

De sfeervolle foyer (ca. 100 m²) is ingericht met een bar, een knusse open haard met kachel, een berging en voldoende zitgelegenheid. Vanuit de foyer is ook de binnenpiste bereikbaar en de in de rijhal gesitueerde tribune, welke is uitgerust met een traplift. De foyer is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden en een houten schroten plafond. Een volledig glazen gevel biedt een fraai zicht op de binnenpiste.

De rijhal is opgetrokken met fraaie, gewelfde houten spanten. De binnenpiste (ca. 20x40 mtr.) is voorzien van een zandbodem, een houten bakrand en een beregeningsinstallatie. Er is LED-verlichting aanwezig en de zijgevel is volledig uitgevoerd in lichtdoorlatende golfplaten (geplaatst in 2019). De piste geniet veel natuurlijke lichtinval. Het dak van de rijhal is met asbestvrije golfplaten gedekt. Vanuit de binnenpiste biedt een corridor met de toiletgroep en een zadelkamer toegang tot het inpandige stalgedeelte met 23 paardenboxen en een wasplaats. De toiletgroep bestaat uit een damestoilet met een douche-/toiletruimte, alsmede een 2e toiletruimte en een herentoilet met een toiletruimte en 2 urinoirs. De toiletgroep is deels betegeld uitgevoerd.

De verwarmde zadelkamer is voorzien van een vinyl vloer, metselwerk wanden, opbergruimte voor de hoofdstellen en steunen voor de zadels.

De paardenboxen (ca. 2,5x3 mtr / 3x3 mtr) zijn voorzien van deels metselwerk voor-, tussen- en achterwanden, draaideuren en een beklinkerde vloer. Door het verwijderen van de tussenwanden kunnen enkele boxen vergroot worden.
De wasplaats is afgewerkt met een betonnen vloer en deels bezette wanden. Er is een boiler (Inventum) aanwezig en een schrobputje.

Op het terrein is een vrijstaande stal gesitueerd, welke is ingericht met 20 paardenboxen verdeeld over 3 gangen. De stal is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. In de eerste gang zijn 10 boxen (ca. 2,5x3 mtr), een werkplek voor de smid en een was-/ poetsplaats (koud water) gesitueerd. De boxen zijn voorzien van metselwerk voor- en tussenwanden met deelbare draaideuren. De middelste gang is uitgerust met 6 ruime boxen (ca. 4x2,75 mtr.), welke allen zijn voorzien van deels houten en deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden.
Het rechtse stalgedeelte is ingericht met 4 buitenstallen (ca. 3x3 mtr.), welke zijn afgewerkt met deels kunststof en deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden met draaideuren.

De vrijstaande schuur (ca. 23x18 mtr.) doet uitstekend dienst voor het opslaan van hooi/stro en het stallen van machines. De schuur is getrokken uit golfplaten gevels (deels asbesthoudend) met stalen spanten. Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt en de vloer is verhard met betontegels en klinkers. In de schuur is de grondwaterpomp (ca. 30 m³/u) gesitueerd. Op het dak zijn zonnepanelen (ca. 12.000Kwh/jaar) gesitueerd.

Een groot deel van het perceel (ca. 3 ha.) is ingezaaid met gras en kan gebruikt worden als weiland of voor het organiseren van wedstrijden en evenementen. Ca. 1 ha. van het gehele perceel is ingericht als bos.

De buitenpiste (20 mtr. x 40 mtr.) is uitgerust met een zandbodem en omheind met hout. Er is verlichting aanwezig.
De paddock is eveneens voorzien van een zandbodem en is omheind met kunststof palen en lint. Er is weidestroomvoorziening aanwezig.

Het terras met bijgebouw is zeer geschikt voor het inrichten van een buitenbar. Het bijgebouw is opgetrokken uit hout en verder voorzien van een leien dak en een betonvloer. Het terras heeft een afmeting van (ca. 10x10 mtr.) en is verhard met betontegels.

BIJZONDERHEDEN
- Het geheel is aangesloten op riolering, gas en glasvezel.
- Het woongedeelte is voorzien van dubbele beglazing.
- De foyer en het inpandige stalgedeelte zijn voorzien van dakisolatie.
- Het inpandige stalgedeelte is uitgerust met een eterniet dakbeschot.
- Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.
- Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 50 paarden.
- Gesitueerd op een prachtige locatie, grenzend aan een bosgebied en met volop uitrijmogelijkheden in de directe omgeving.
- Er zijn actuele, gemeentelijke initiatieven om het paardrijden in Meierijstad nog aantrekkelijker te maken middels het opzetten van nieuwen ruiterroutes.
- Goed bereikbaar vanwege de situering ten opzichte van diverse uitvalswegen, zoals de snelweg A50.

Lees alles

Bouwjaar 1967
Wonen 184 m2
Kamers 4
Perceel 49655 m2
133955931

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
17 november 2022
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning
Soort bouw
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1967

Oppervlakte en inhoud

Wonen
184m2
Perceel
49655m2
Inhoud
525m3

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
4
This site is registered on wpml.org as a development site.