147419281
€ 2.195.000 k.k.
  • Molenstraat 124
  • 5988 NT
  • Helden
Ga terug naar overzicht

Highlights

In het hippisch hart van Nederland, op ca. 10 minuten rijden van Equestrian Centre De Peelbergen, gelegen grotendeels gerenoveerde hippische accommodatie bestaande uit een vrijstaande woonboerderij met een vrijstaande rijhal en 2
stalunits (28 boxen), een vrijstaande paardenstal (17 boxen), een veldschuur, een bijgebouw met werkplaats en garage, een stapmolen en weiland. Daarnaast is er een voormalige varkensstal op het perceel gesitueerd, waarvoor er mogelijkheden zijn tot het realiseren van verblijfsruimtes. Het geheel is gesitueerd op een perceel van ca. 2,5 hectare en is goed bereikbaar vanwege de ligging nabij diverse uitvalswegen, zoals de snelweg A67 Eindhoven-Venlo.

WOONHUIS
De vrijstaande woonboerderij bestaat uit een woongedeelte en een gedeelte wat in gebruik is als opslagruimte en werkplaats. Het woongedeelte is op de begane grond ingericht met een leefkeuken, een woonkamer, 2 multifunctionele ruimtes (thans in
gebruik als slaapkamers), een kelder, doucheruimte, bijkeuken en kantoorruimte. De woonkamer is voorzien van een houten vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Een gaskachel zorgt voor extra warmte. Op de 1e verdieping zijn 4 slaapkamers gesitueerd.

RIJHAL MET STALUNITS
De vrijstaande rijhal is gebouwd in 2019 en uitgerust met een binnenpiste, een longeer-/losrijpiste, 2 stalunits met in totaal 28 ruime boxen en een kantine met toilet-, douche- en wasruimte. De stalunits beschikken elk over een zadelkamer, een was- en
een poetsplaats. De binnenpiste (ca. 30x50 mtr.) is voorzien van een professionele bodem, een hardhouten bakrond en veel natuurlijke lichtinval middels raampartijen in de zijgevel en een lichtstraat in de nok van het dak.

VRIJSTAANDE PAARDENSTAL
De vrijstaande paardenstal is ingericht met 17 paardenboxen (Corton), waarvan 14 boxen met een afmeting van ca. 3x3 meter en 3 boxen zijn ca. 3x5 meter groot. De stal is opgetrokken uit metselwerk en het dak is geïsoleerd.

VRIJSTAAND BIJGEBOUW
Het derde bijgebouw is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en het dak is geïsoleerd. Dit bijgebouw is momenteel in gebruik voor opslag en stalling, alsmede zijn er 2 garageboxen aanwezig. Een entresol zorgt voor extra bergruimte en een roldeur en een loopdeur bieden toegang tot het erf. De garageboxen zijn eveneens vanaf het erf toegankelijk middels een roldeur.

VELDSCHUUR
De vrijstaande veldschuur is afgesloten met 2 grote roldeuren en voornamelijk in gebruik voor de stalling van machines en werktuigen. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en stalen spanten. Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. Daarnaast is een gedeelte van de schuur in gebruik als werkplaats en als een koelcel.

VOORMALIGE VARKENSSTAL
Op het perceel is tevens een grote, voormalige varkensstal (ca. 45x25 meter) met vrije
overspanning gesitueerd. Er zijn mogelijkheden tot het realiseren van verblijfsruimtes.

OVERIGE FACILITEITEN
Op het erf is een verouderde buitenstal met 4 eenvoudige stallen gesitueerd. De stal is opgetrokken uit metselwerk en het dak is met asbesthoudende golfplaten. De stapmolen is geschikt voor 6 paarden is omheind met gegalvaniseerd hekwerk. De bodem bestaat uit klinkers, welke bedekt zijn met zand. De weilanden zijn omheind met hekwerk en uitgerust met telescoopberegening.

BIJZONDERHEDEN
- Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
- Er is een grondwaterput aanwezig op het perceel voor de beregening van de weilanden.
- Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 72 volwassen paarden.
- Er is een vergunning Wet Natuurbescherming aanwezig voor het houden van 72 volwassen paarden.
- Het bouwvlak heeft een oppervlakte van ca. 20.000 m².
- Op het object rust de bestemming "Agrarisch - Intensieve veehouderij".
- De voormalige varkenshouderij is beëindigd door middel van deelname aan de stoppersregeling.
- De locatie is goed bereikbaar vanwege de ligging nabij de snelweg A67 Eindhoven-Venlo.
- Het centrum van Panningen, met alle dagelijkse voorzieningen, is op fietsafstand (ca. 3 km) gelegen.
- De steden Venlo (20 minuten), Weert (30 minuten) en Roermond (30 minuten) zijn uitstekend bereikbaar.
- In het hippisch hart van Zuid Nederland: Equestrian Centre de Peelbergen in Sevenum is op 10 minuten rijden gesitueerd.
Tops International Arena in Valkenswaard is op 45 minuten rijden gelegen.
- Eindhoven Airport is met 45 minuten te bereiken en Dusseldorf Airport (D) met 55 minuten.

Lees alles

Bouwjaar 1917
Wonen 160 m2
Kamers 8
Perceel 24633 m2
147419281

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.195.000 k.k.
Aangeboden sinds
10 oktober 2023
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij
Soort bouw
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1917

Oppervlakte en inhoud

Wonen
160m2
Perceel
24633m2
Inhoud
1400m3

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
2