152036109
Prijs op aanvraag
  • Keersop 1
  • 5561 TA
  • Riethoven
Ga terug naar overzicht

Highlights

Onder de rook van Eindhoven gelegen compact gebouwde en perfect onderhouden hippische accommodatie.

In het hippisch hart van Nederland gelegen, onder de rook van Eindhoven en op een steenworp afstand van Valkenswaard, fantastische hippische accommodatie. Het geheel is compact gebouwd en perfect onderhouden.

Alle benodigde voorzieningen voor het vestigen van een professioneel hippisch bedrijf zijn aanwezig en met korte lijnen bereikbaar: een rijhal met een ontvangstgedeelte en kantoorruimte, een binnenpiste (ca. 58,5x 20 mtr.) met 19 paardenboxen, een vrijstaande paardenstal met 30 paardenboxen, een royale buitenpiste (dressuur én springen) een overdekte stapmolen, longeercirkel en volop weilanden.

Het complex beschikt ook over een riant, vrijstaand woonhuis en er is ruimte voor het realiseren van een appartement voor grooms/stagiaires.

Het geheel is gesitueerd aan de rand van een groot bosgebied, op een perceel van ca. 8 hectare in het buitengebied van Riethoven. De locatie is goed bereikbaar vanwege de ligging nabij diverse provinciale wegen en de snelwegen A67 en A2. Eindhoven Airport is op 20 minuten rijafstand gelegen en Tops International Arena is met 10 minuten rijden bereikbaar. Sentower Park, Green Valley Estate en Equestrian Centre de Peelbergen zijn op 30 tot 45 minuten rijden gesitueerd.

WOONHUIS
Het vrijstaande woonhuis biedt volop leefruimte en is op de begane grond ingericht met een woonkamer, leefkeuken, slaapkamer en badkamer. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en een badkamer gesitueerd. Er is voldoende bergruimte aanwezig op de bergzolder op de 2e verdieping.

Begane grond:
De ontvangsthal is voorzien van een lichte tegelvloer, schoonmetselwerk wanden en een stucwerk plafond. In de hal zijn verder een toiletruimte, garderobe en een vaste trapopgang naar de 1e verdieping aanwezig. De nette, geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en een fonteintje. De hal biedt toegang tot een slaapkamer met aangrenzende badkamer op de begane grond en de woonkamer. De L-vormige woonkamer is ruim opgezet en afgewerkt met een tegelvoer, stucwerk wanden en een schuurwerk plafond. Grote raampartijen en een openslaande deuren in de achtergevel zorgen voor lichtinval en toegang tot de tuin. Een gashaard met schouw zorgt voor extra sfeer en warmte in de woonkamer. De naastgelegen leefkeuken is voorzien van een tegelvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De keuken is verder ingericht met een luxe keukeninrichting in wandopstelling, welke is uitgerust met een spoelbak, gasfornuis, magnetron, oven en vaatwasser. De praktische bijkeuken biedt toegang tot het erf en is voorzien van een vaste kastenwand. De ouderslaapkamer op de begane grond beschikt over een op maat gemaakte kastenwand met volop bergruimte en biedt direct toegang tot de badkamer-en-suite. De slaapkamer is voorzien van een laminaat vloer, stucwerk wanden en een schuurwerk plafond met inbouwverlichting. De ruime badkamer is geheel betegeld en uitgerust met een ligbad, een douche,
een dubbele wastafel met een bergmeubel en een design radiator. In het schuurwerk plafond is inbouwverlichting aangebracht.

1e verdieping:
De overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers, de badkamer en een wasruimte. De slaapkamer bieden volop ruimte en zijn afgewerkt met een laminaat vloer. Verder is er vaste kastruimte aanwezig. De 2e badkamer is ingericht met een douche en een dubbele wastafel. Een dakkapel zorgt voor veel lichtinval en extra ruimte.

HIPPISCHE ACCOMMODATIE
De hippische accommodatie is zeer compact ingericht en er is dan ook sprake van korte looplijnen tussen alle aanwezige faciliteiten.

Rijhal met ontvangstgedeelte, binnenpiste en stallen:
Bij de bouw van de hippische accommodatie is gebruik gemaakt van hoogwaardige en degelijke materialen. De accommodatie is luxueus afgewerkt, met oog voor detail. Het complex is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten. Het geïsoleerde dak is gedekt met asbestvrije golfplaten en het is voorzien van dakkapellen voor veel natuurlijke lichtinval.

Het ontvangstgedeelte met een kantoorruimte, een geheel betegelde douche- en toiletruimte en een berging is aan de voorzijde van het complex gelegen en vanaf het erf toegankelijk middels openslaande deuren. In de berging is de opstelling van de c.v.-ketel gesitueerd en de unit voor de vloerverwarming.

De royale kantoorruimte is voorzien van een lichte tegelvloer met vloerverwarming, metselwerk wanden en een betimmerd plafond met inbouwverlichting. Er is airconditioning aanwezig. Grote raampartijen in de voorgevel zorgen voor veel lichtinval.

Vanuit de kantoorruimte biedt een vaste trapopgang toegang tot een multifunctionele ruimte op de eerste verdieping, welke nog geheel naar eigen wens kan worden ingedeeld en afgewerkt. Deze ruimte is uitermate geschikt het realiseren van één of meerder appartementen / studio's voor het verblijf van grooms en stagiaires. Grote raampartijen en dakkapellen zorgen voor veel lichtinval en extra (leef)ruimte.

Het onlangs gerenoveerde stalgedeelte is vanuit de ontvangsthal toegankelijk middels openslaande deuren en daarnaast bieden schuifdeuren aan de linker- en rechterzijde van het stalgedeelte toegang tot het erf.

Het stalgedeelte is ingericht met 19 luxueuze paardenboxen, een voerberging, dekenkamer/wasruimte, een zadelkamer, solarium, 2 wasplaatsen en een kantine met toiletruimte.

Alle paardenboxen zijn hoogwaardig afgewerkt. De voorwanden zijn deels opgetrokken uit metselwerk, gepoedercoat en deels gegalvaniseerd, alsmede voorzien van draaideuren, welke zijn uitgevoerd in hardhout (vernieuwd), deels gegalvaniseerd en deels gepoedercoat. De tussenwanden zijn opgetrokken uit lijmblokken met een metselwerk rollaag. De boxen zijn verder voorzien van een luik naar het gangpad en de boxen ter plaatse van de buitengevel beschikken ook over een buitenluik.

De voerberging is toegankelijk middels een grote schuifdeur en voorzien van een betonnen vloer, metselwerk wanden en een houten balken plafond. De dekenkamer is eveneens afgewerkt met een betonnen vloer, metselwerk wanden en een houten balken plafond. In deze ruimte is verder de beregeninginstallatie gesitueerd en zijn de aansluitingen voor wasapparatuur aanwezig. De zadelkamer is voorzien van een tegelvloer en een vaste kastenwand.

In het stalgedeelte zijn 3 poetsplaatsen en 3 wasplaatsen aanwezig. Eén van de poetsplaatsen is uitgerust met een solarium. Alle was- en poetsplaatsen zijn voorzien van een rubberen vloer en betegelde wanden met een houten (bamboe) lambrisering. Verder is er warm- en koud water en verwarming aanwezig.

Een portaal biedt toegang tot de verhoogd gelegen kantine met toiletruimte. De toiletruimte is geheel betegeld en uitgerust met een zwevend toiletruimte.

De kantine staat middels grote raampartijen in direct met contact met de rijhal en het stalgedeelte. De kantine is voorzien van een tegelvloer en het keukenblok is uitgerust met een spoelbak, vaatwasser en bergruimte.

Grote schuifdeuren bieden vanuit het stalgedeelte toegang tot de volledig geìsoleerde binnenpiste. De luxueuze rijhal is voorzien van een binnenbak (ca. 20x58,5 mtr.) met een eb-/vloed bodem (Wijlaars) en een houten bakrandkering. Eén van de wanden is geheel voorzien van spiegels en in de bakrand is een verhoogd zitgedeelte aangebracht.

Het geheel geïsoleerde dak is voorzien van diverse dakkapellen en in de buitgevel zijn raampartijen aangebracht, welke zorgen voor veel natuurlijke lichtinval in de piste. Vanuit de rijhal bieden roldeuren aan de linker- en rechterzijde toegang tot het erf.

OVERIGE FACILITEITEN
Paarden-/merriestal:
De achter de accommodatie gelegen vrijstaande paarden-/merriestal is functioneel ingericht met 30 grote paardenboxen (ca. 4,5x4 mtr.), een zadelkamer/kantine en 2 was-/poetsplaatsen. Deze stal biedt volop mogelijkheden voor het verhuren van een gedeelte van de accommodatie.

De stal is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en het dak is met (deels lichtdoorlatende) golfplaten gedekt. In de nok is een lichtkoepel aangebracht. De stal is toegankelijk middels hoge houten schuifdeuren aan de voor- en achterzijde. De gierputten zijn nog onder de betonnen vloer aanwezig.

De paardenboxen zijn voorzien van deels hardhouten en deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden met schuifdeuren.

De geheel betegelde zadelkamer is uitgerust met een keukenblok in wandopstelling, aansluitingen voor de wasapparatuur en een toiletruimte.

De was-/poetsplaatsen zijn afgewerkt met een rubberen vloer en er is warm en koud water aanwezig.

Buitenpistes:
De perfect onderhouden en met sierplanten en hout omheinde dressuurpiste (ca. 20x60 mtr.) is voorzien van een Wijlaars-bodem met beregeningsinstallatie. Naast de piste is een luxe prieeltje met overdekt terras gesitueerd. De dressuurpiste staat in directe verbinding met de naastgelegen springpiste.

De eveneens perfect onderhouden en met sierplanten omheinde springpiste is aangelegd in een speelse vorm en ook voorzien van een Wijlaars-bodem met beregeningsinstallatie.

Stapmolen:
De overdekte stapmolen (Liberty) is opgebouwd uit stalen spanten en windbreekgaas. Het dak is gedekt met kunststof golfplaten. De stapmolen is voorzien van een zandbodem en aan de binnenzijde afgewerkt met hout. De molen is ingericht voor 6 paarden.

Longeercirkel:
De longeercirkel met een doorsnede van 15 mtr. is omheind met hout en voorzien van een Agterberg bodem en een sproei-installatie.

Erf:
Het erf is toegankelijk middels diverse opritten, welke allen zijn afgesloten met een op afstand bedienbare poort, gemaakt van sierhekwerk of hout. Het gehele erf is verhard met klinkers, grotendeels uitgevoerd in gebakken klinkers. Er is voldoende ruimte voor het parkeren van auto’s, vrachtwagens en trailers.

Weilanden:
De bijbehorende weilanden zijn aan de achterzijde van het complex gelegen en verdeeld in meerdere paddocks. De paddocks zijn omheind met hout en voorzien van diverse schuilhutten. De weilanden grenzen direct aan het achtergelegen natuurgebied en riviertje De Keersop.
Er is een vergunning aangevraagd voor het aanleggen van een galoppeer, rondom de voorste weilanden.

BIJZONDERHEDEN
* Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra, glasvezel en riolering.
* Het woonhuis is volledig geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen.
* De hippische accommodatie is volledig geïsoleerd.
* In het woonhuis is de begane grondvloer uitgerust met vloerververwarming.
* Er zijn mogelijkheden bekeken voor de herbouw/verbouwing van het woonhuis. In de
bijlagen van deze brochure zijn 3D-visuals hiervan bijgevoegd. Voor dit ontwerp zijn de
benodigde bouwvergunningen afgegeven. De bouwtekeningen zijn op aanvraag
beschikbaar via ons kantoor.
* Op het object rust een agrarische bestemming (paardenhouderij). Het geldende bouwvlak heeft een
geschatte oppervlakte van circa 1,5 hectare.
* Er is een bouwvergunning aanwezig voor het bouwen van een nieuwe paardenstal.
* Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 25 volwassen paarden en 27 paarden in opfok.
* Bij verkoop wordt de BTW-verleggingsregeling toegepast.
* Gesitueerd op een prachtige locatie in een bosrijke omgeving, met volop ruimte en een prachtig vrij uitzicht
over de bijbehorende weilanden.
* Aan de rand van het dorp Dommelen gelegen met diverse voorzieningen op korte afstand.
* Goede bereikbaarheid vanwege ligging nabij diverse snelwegen, nabij diverse toonaangevende hippische
locaties en vliegvelden.

Lees alles

Bouwjaar 2004
Wonen 150 m2
Kamers 6
Perceel 78180 m2
152036109

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
7 mei 2024
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woonhuis
Villa
Soort bouw
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2004

Oppervlakte en inhoud

Wonen
150m2
Perceel
78180m2
Inhoud
650m3

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
1
This site is registered on wpml.org as a development site.