163922951
€ 3.950.000 k.k.
  • Kapelstraat 12 14
  • 5595 GK
  • Leende
Ga terug naar overzicht

Highlights

Een prachtige, complete hippische accommodatie gelegen op een fantastische locatie, aan de rand van een groot bosgebied in Leende.

Deze prachtige, complete hippische accommodatie biedt volop mogelijkheden door de aanwezigheid van een vrijstaande woning en verblijfsruimtes, in totaal 33 paardenstallen welke zijn verdeeld over diverse units, een royale binnen- en buitenpiste (ca. 22x62 mtr.), een opslagloods met opfokstallen en grote weilanden. Daarbij is het object ook nog eens gelegen op een prachtige locatie met volop privacy en aan de rand van het Leenderbos met uitstekende uitrijmogelijkheden!

De steden Eindhoven en Weert, alsmede Eindhoven Airport zijn met 20 minuten autorijden bereikbaar. Tops International Arena is op slechts 15 km. afstand gesitueerd, maar ook Equestrian Centre De Peelbergen en Sentower Park zijn op ca. 45 min. rijden gelegen.

WOONGELEGENHEDEN

Vrijstaande woonboerderij (nr. 14):
Deze ruim opgezette en met hoogwaardige materialen afgewerkte vrijstaande woonboerderij is aan de linkerzijde van het perceel gesitueerd. De woning is op de begane grond uitgerust met een ruime hal, een riante woonkamer met open keuken en een praktische bijkeuken. De 1e verdieping beschikt over 2 royale slaapkamers, waarbij de masterbedroom beschikt over een badkamer-en-suite en de 2e slaapkamer is voorzien van een riante inloopkast.

Kantoorruimte / verblijfsruimte grooms (nr 12):
Deze vrijstaande boerderij is bestemd als kantoorruimte en wordt op dit moment gebruikt voor de huisvesting van stagiaires en grooms. Het betreft de voormalige bedrijfswoning en alle leefruimtes zijn in dit object dan ook nog aanwezig. Op de begane grond zijn o.a. een woonkamer, leefkeuken, bijkeuken, 2 slaapkamers, doucheruimte en een portaal gesitueerd. De eerste verdieping in ingericht met een doorloopkamer, een derde slaapkamer en een royale badkamer.

RIJHAL
De vrijstaande rijhal is opgetrokken uit metselwerk gevels met stalen spanten. Het dak van de volledig geisoleerde hal is met pannen gedekt. Diverse deuren in de voor-, zij- en achtergevel bieden vanuit de binnenpiste toegang tot het erf. Diverse ramen en de lichtstraten in het dak zorgen voor veel natuurlijke lichtinval. Daarnaast is er
LED-verlichting aanwezig. Tevens is de rijhal uitgerust met spiegelwanden.

De binnenpiste heeft een afmeting van ca. 22x62 mtr. is voorzien van een eb- en vloed bodem en diverse spiegelwanden.

PAARDENSTAL
Aan de buitenzijde van de vrijstaande stal zijn 8 stallen gesitueerd, in 2 units van 4 boxen. De buitenstallen (ca 4x4 mtr.) aan de linkerzijde zijn voorzien van deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden met metselwerk tussen- en achterwanden en schuifdeuren.
De 4 boxen (ca. 3x3,5 mtr.) aan de rechterzijde zijn voorzien van verlaagde bamboe voorwanden met draaideuren en kunststof tussenwanden. Deze stallen beschikken over 2 wasplaatsen, welke zijn voorzien van warmwater. Ook is er een berging aanwezig.

De paardenstal is verder verdeeld in 3 units met in totaal 20 paardenboxen. De geïsoleerde stal is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en ook hier is het dak met pannen gedekt. Openslaande deuren bieden vanuit alle units toegang tot het erf. Naast 11 paardenboxen zijn in de eerste stalunit nog 4 wasplaatsen, een zadelkamer, een wasruimte en een toiletruimte gesitueerd. De boxen (ca. 4x4 mtr.) zijn voorzien van deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren en metselwerk tussenwanden. 6 Boxen beschikken over een buitenluik. Stalgedeelte II beschikt over 6 paardenboxen (ca. 4x4 mtr.) met deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren en betonnen tussenwanden. De unit is verder voorzien van sfeervolle houten gebinten. In het derde stalgedeelte zijn nog 3 boxen aanwezig, welke allen beschikken over een buitenluik. De boxen zijn voorzien van deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren en betonnen tussenwanden.

OPSLAGLOODS/OPFOKSTAL
De zeer royale loods is op dit moment in gebruik als opslagruimte en deels ingericht met 5 paardenboxen en 2 loopstallen. Uiteraard is de loods voor meerdere doeleinden geschikt. De metselwerk gevels van de volledig geïsoleerde loods zijn aan de buitenzijde grotendeels gepotdekseld. Het dak is met pannen gedekt. Openslaande deuren in de voor- en zijgevel bieden toegang tot het erf. De merrie/veulenbox heeft een afmeting van ca. 5x5 mtr. en de overige 4 boxen zijn ca. 3x3,5 mtr. groot. De boxen zijn voorzien van deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren en kunststof tussenwanden. Een vaste trap zorgt voor toegang tot een riante zolder, welke is gesitueerd over de gehele oppervlakte van de loods.

OVERIGE FACILITEITEN
De buitenpiste heeft een afmeting van ca. 22x62 mtr. en is voorzien van een eb-/vloed bodem. De piste is prachtig gelegen, omringd door groen.

De stapmolen van Liberty naast de stal is geschikt voor 5 paarden. De stapmolen is voorzien van een klinkervloer en een houten omheining.

De longeercirkel is voorzien van een zandbodem en en een houten omheining.

Er zijn 3 paddocks aanwezig, welke zijn voorzien van een zandbodem en een houten omheining. De paddocks zijn tevens toegankelijk middels een achteringang van het perceel. De rondom gelegen weilanden zijn eveneens omheind met hout.

OPTIONEEL TE KOOP:
Vrijstaande woning (nr. 8):
De woning is op de begane grond uitgerust met een ontvangsthal, een royale en open leefkeuken, een ruime zithoek, een bijkeuken, kelder en een inpandige garage. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en een ruime badkamer gesitueerd.

BIJZONDERHEDEN
- Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
- Alle woongelegenheden zijn volledig geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing.
- Perceelnummers 700 en 17 (met bijbehorende vrijstaande woning nr. 8) worden optioneel te koop aangeboden.
- De rijhal en de loods zijn in 2007 gebouwd.
- Er is een vergunning aanwezig voor het bouwen van een nieuwe loods van ca. 20x40 mtr., gesitueerd rechtsachter binnen
het bouwvlak.
- Gelegen op een toplocatie aan de rand van een prachtig bosgebied, met volop uitrijmogelijkheden.
- Alle benodigde dagelijkse voorzieningen zijn op korte afstand bereikbaar in de dorpskern van Leende.
- Goede bereikbaarheid vanwege de ligging nabij de uitvalsweg A2.
- Gelegen in het hippisch hart van Zuid Nederland: Tops International Arena in Valkenswaard is op ca. 15 minuten rijden
gelegen. Equestrian Centre de Peelbergen in Sevenum is op 45 minuten rijden gesitueerd en Green Valley Estate in Deurne is
40 minuten rijden.

Lees alles

Bouwjaar 2007
Wonen 206 m2
Kamers 5
Perceel 44710 m2
163922951

Overdracht

Vraagprijs
€ 3.950.000 k.k.
Aangeboden sinds
25 januari 2024
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning
Soort bouw
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2007

Oppervlakte en inhoud

Wonen
206m2
Perceel
44710m2
Inhoud
816m3

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
onbekend