149901069
€ 2.250.000 k.k.
  • Harensestraat 15
  • 4032 NV
  • Ommeren
Ga terug naar overzicht

Highlights

Een compacte hippische accommodatie met volop mogelijkheden!

Deze compacte hippische accommodatie biedt alle mogelijkheden voor het vestigen van een volwaardige paardenhouderij. De accommodatie bestaat uit een vrijstaande woonboerderij met een verblijfsruimte voor grooms/stagiaires of een mantelzorgwoning in het voorhuis en de hoofdwoning in het achterhuis, een vrijstaande rijhal met o.a. 18 inpandige paardenboxen, een binnenpiste (ca. 20x40 mtr) en een longeerpiste. Daarnaast zijn er nog 2 loopstallen en een ontvangstruimte/kantine aanwezig. Op het buitenterrein zijn een gedraineerde buitenpiste (ca. 20x60 mtr.), een stapmolen en voldoende weilanden gesitueerd.

Het geheel is gesitueerd op een perceel van ca. 4 hectare in het buitengebied van Ommeren. De locatie is goed bereikbaar vanwege de ligging nabij diverse provinciale wegen en de snelwegen A15, A2, A50 en A12.

WOONHUIS
De woonboerderij biedt volop leefruimte en is in het voorhuis ingericht met een inpandige mantelzorgwoning of een prachtige verblijfsruimte voor grooms/stagiaires. In het achterhuis is de hoofdwoning gesitueerd, vanwaar er een fraai uitzicht is op de hippische accommodatie, de buitenpiste en de weilanden.

Begane grond voorhuis:
Het inpandige leefgedeelte beschikt over een eigen entree, een privé tuin en een eigen oprit. De hal is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, de stucwerk wanden zijn afgewerkt met een houten lambrisering en een panelen plafond. Een inbouwkast zorgt voor extra bergruimte. De hal biedt toegang tot de leefkeuken, toiletruimte, bijkeuken en het erf. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en een fonteintje. De ruim opgezette leefkeuken is voorzien van een keukeninrichting in U-opstelling, welke is uitgerust met een granieten werkblad, 1 1/2 spoelbak, een inductiekookplaat, vaatwasser en koelkast. De keuken is afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden met houten lambrisering en een stucwerk plafond. Een deelbare buitendeur biedt toegang tot de tuin. De fraaie woonkamer geniet veel lichtinval middels grote raampartijen rondom en daarnaast zijn er ook openslaande deuren aanwezig. De woonkamer is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden met een houten lambrisering en een houten balken plafond. Een sfeervolle, marmeren schouw met een houtkachel zorgen voor extra warmte. In de woonkamer is ook de meterkast gesitueerd en een ook hier zorgt een inbouwkast voor extra bergruimte. De slaap-/werkkamer op de begane grond is afgewerkt met vloerbedekking en vloerverwarming, stucwerk wanden en een gipsplaten plafond.
Deze kamer biedt toegang tot de naastgelegen badkamer en een vaste trapopgang zorgt voor toegang tot de 1e verdieping. Onder de trapopgang is een vaste kast gesitueerd. In deze kast is de unit voor de vloerverwarming geplaatst. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, douche, een wastafel met een bergmeubel, een zwevend toilet en aansluitingen voor de wasapparatuur.

1e verdieping voorhuis:
De eerste verdieping van het voorhuis is ingericht met een overloop, 2 slaapkamers en een toiletruimte.

Tuin en erf:
De privé tuin van het voorhuis is ingericht met sierbestrating van gebakken klinkers, gazon, vaste beplanting en een overdekt terras met een naastgelegen berging. Het voorhuis is bereikbaar middels een eigen oprit.

Begane grond achterhuis:
Een corridor biedt vanuit erf toegang tot de leefruimtes van het ruim opzette achterhuis. Deze corridor is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming en stucwerk wanden met houten lambrisering. De technische ruimte is uitgerust met een ontkalkingsinstallatie en de meterkast. De royale woonkamer met open keuken vormt de hart van huis en van de gehele accommodatie. Diverse raampartijen en openslaande deuren bieden een prachtig zicht op de achtergelegen buitenpiste, de weilanden en de paardenstallen. Deze prettige leefruimte is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een sfeervol houten balken plafond. De hoogwaardige keukeninrichting in landelijke stijl bestaat uit een hoekopstelling en een werkeiland met alle benodigde apparatuur, zoals fornuis (Lacanche) met een normale oven en een heteluchtoven, een tepanyaki plaat en inductie kookpitten, een Amerikaanse koelkast (LG) en een vaatwasser (Bosch).
Het werkblad is uitgerust in composiet en voorzien van een natuurstenen gootsteen. De woonkamer biedt toegang tot een slaap- en badkamer op de begane grond. Daarnaast zijn ook de werkkamer en de toiletruimte bereikbaar. De slaapkamer is voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en een panelen plafond. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een inloopdouche en een vaste wastafel met een bergmeubel. De naastgelegen toiletruimte is eveneens geheel betegeld en voorzien van een zwevend toilet en een fonteintje. De huidige werkkamer is uiteraard voor meerdere doeleinden geschikt, zoals een extra slaapkamer, kleedkamer of speelkamer. Deze kamer is afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een panelen plafond en biedt toegang tot de bijkeuken. De geheel betegelde bijkeuken is uitgerust met de aansluitingen voor de wasapparatuur, een gootsteen en de vaste trapopgang naar de eerste verdieping met daaronder een trapkast. De bijkeuken beschikt ook nog over een grote, extra bergruimte.

Eerste verdieping achterhuis:
De overloop is afgewerkt met een laminaat vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. In een inbouwkast is de opstelling van de c.v.-ketel van het achterhuis gesitueerd. Daarnaast is er nog een berging aanwezig, waar de
c.v.-ketel voor het voorhuis is geplaatst. Een luik biedt toegang tot de niet bevloerde bergzolder. De overloop biedt verder toegang tot 2 slaapkamers en een 2e badkamer. De slaapkamers zijn beiden voorzien van een laminaat vloer en stucwerk wanden. De tweede slaapkamer geniet voldoende lichtinval middels een dakvenster. De royale ouderslaapkamer is voorzien van airconditioning en beschikt over een inloopkast. Openslaande deuren bieden toegang tot het grote balkon aan de achterzijde van de woonboerderij, vanwaar het genieten is van het prachtige uitzicht over de buitenpiste, weilanden en hippische accommodatie. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, een inloopdouche, een zwevend toilet en vloerverwarming. Een dakvenster zorgt voor natuurlijke lichtinval en het plafond is voorzien van inbouwverlichting.

HIPPISCHE ACCOMMODATIE
De hippische accommodatie is zeer compact ingericht en er is dan ook sprake van korte looplijnen tussen alle aanwezige faciliteiten.

Rijhal met binnenpiste, longeerpiste en paardenstallen:
Bij de bouw van de rijhal is gebruik gemaakt van hoogwaardige en degelijke materialen. De hal is opgetrokken uit betonelementen met een metselwerk profiel aan de buitenzijde en stalen spanten. Het dak is gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen en het is voorzien van een lichtstraat in de nok. Deze lichtstraat in vernieuwd in 2022. Hoge, openslaande houten deuren bieden aan de voorzijde toegang tot de hal, waar de longeerpiste is gesitueerd. In het voorste deel van de rijhal zijn verder een opslagruimte, een kantine/ontvangstruimte en een toiletruimte gesitueerd. De opslagruimte is vanaf het erf toegankelijk middels openslaande deuren en voorzien van een beklinkerde vloer. De kantine is afgewerkt met een tegelvloer en deels betegelde wanden. Er is een keukeninrichting in wandopstelling aanwezig en een loopdeur biedt toegang tot het erf. De achtergelegen binnenpiste heeft een afmeting van ca. 20x40 mtr. en is voorzien van een Zorgdrager bodem, een houten bakrand en spiegelwanden. In het voorste deel van de rijhal zijn verder een opslagruimte, een kantine/ontvangstruimte en een toiletruimte gesitueerd. De opslagruimte is vanaf het erf toegankelijk middels openslaande deuren en voorzien van een beklinkerde vloer. De kantine is afgewerkt met een tegelvloer en deels betegelde wanden. Er is een keukeninrichting in wandopstelling aanwezig en een loopdeur biedt toegang tot het erf. Het stalgedeelte is vanaf het erf toegankelijk middels openslaande deuren in de zijgevel en het stalgedeelte staat in direct contact met de binnenpiste. Het stalgedeelte is ingericht met 14 paardenboxen, een wasplaats, een solarium en een zadelkamer. De ruime paardenboxen (ca. 3x3,5 mtr) zijn voorzien van deels hardhouten, deels gegalvaniseerde voorwanden (Corton) met schuifdeuren en hardhouten tussenwanden. Alle boxen beschikken over een buitenluik.De zadelkamer is voorzien van een betonnen vloer en op maat gemaakte kasten. De wasplaats is afgewerkt met een rubberen vloer en betegelde wanden. Er is warm en koud water aanwezig. In het achterste gedeelte van de rijhal zijn nog 4 extra paardenboxen en een een loopstal gesitueerd. Dit gedeelte van de rijhal biedt middels een schuifdeur toegang tot de opslagruimte aan de achterzijde van de accommodatie.
De paardenboxen (ca. 3,5x3 mtr) zijn voorzien van deels kunststof, deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden met draaideuren. De opslagruimte ter plaatse van de achtergevel is in gebruik voor de opslag van hooi en stro en er is een tweede loopstal gesitueerd. De opslagruimte is voorzien van een beklinkerde vloer en een open front.

OVERIGE FACILITEITEN
Op het terrein rondom de hippische accommodatie en de woonboerderij wordt het complex compleet gemaakt met de volgende faciliteiten: een buitenpiste, een stapmolen, een paddock, mestvaalt en weilanden. De buitenpiste (ca. 20x60 mtr.) is voorzien van een gedraineerde Agterberg bodem en een beregeningsinstallatie. De stapmolen is geschikt voor 4 paarden en is voorzien van een houten omheining en een beklinkerde vloer. De paddock is voorzien van een zandbodem en een houten omheining. De paddock staat in directe verbinding met de rijhal, middels openslaande deuren. De weilanden zijn geheel omheind met houten palen en schriklint en hebben een oppervlakte van in totaal ca. 3 hectare. Er is volop ruimte aanwezig!

BIJZONDERHEDEN
* Het geheel is aangesloten op water, elektra, glasvezel en riolering.
* Er is een propaantank aanwezig op het perceel.
* Op het dak van de rijhal zijn 54 zonnepanelen gesitueerd.
* Het woonhuis is volledig geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen.
* De hippische accommodatie is volledig geïsoleerd.
* In het woonhuis zijn de begane grondvloer en de badkamer op de 1e verdieping uitgerust met vloerververwarming.
* Op het object rust een agrarische bestemming.
Het geldende bouwvlak heeft een geschatte oppervlakte van circa 8.500 m².
* Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 30 volwassen paarden en 25 paarden in opfok.
* Bij verkoop wordt de BTW-verleggingsregeling toegepast.
* Gesitueerd op een prachtige locatie met volop rust en ruimte en een prachtig vrij uitzicht.
* Goede bereikbaarheid vanwege ligging nabij diverse snelwegen, in het midden van Nederland en in het hart van de Betuwe.

Lees alles

Bouwjaar 1921
Wonen 457 m2
Kamers 10
Perceel 39850 m2
149901069

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.250.000 k.k.
Aangeboden sinds
6 september 2023
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij
Soort bouw
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1921

Oppervlakte en inhoud

Wonen
457m2
Perceel
39850m2
Inhoud
1686m3

Indeling

Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
3
This site is registered on wpml.org as a development site.