152796323

Greefstraat 1, 2910 essen

€ 2.350.000 k.k.
  • Greefstraat 1
  • 2910 essen
Ga terug naar overzicht

Highlights

Uniek domein met parktuin en landerijen op ruim 4 hectare
Uniek domein met vele mogelijkheden, bestaande uit een ruime en comfortabele hoeve, smaakvol ingericht bijgebouw geschikt voor culturele activiteiten, bijkomende bijgebouwen alsook voorzieningen voor houden van paarden.

Hoeve/Hoofdgebouw
Het woonhuis voorziet in alle hedendaags comfort en luxe en werd in de afgelopen jaren grondig gerenoveerd. U betreedt de woning via de ingang aan de achterzijde met vestiaireruimte en gastentoilet, toegang tot de centrale hal met trap naar de verdieping. Toegang tot de ruime woonkamer met open haard en grote raamdeuren naar tuin en terras. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een bureel alsook een ruime wasplaats met aansluitingen voor wasmachine en droger. De zeer royale leefkeuken omvat een ingerichte keuken met werkeiland, een eetkamergedeelte alsook een zithoek in de veranda welke een uniek zicht heeft over de prachtige tuin. Leuk detail is ook de aanwezigheid van twee kleine kelderruimtes bereikbaar vanuit de keuken. Vanuit de keuken ook toegang tot een tweede bureel of familyroom.
Verdieping
De nachthal geeft u toegang tot een zeer ruime mastersuite bestaande uit een grote dressingkamer, een luxe badkamer en slaapkamer. Nog drie ruime slaapkamers, waarvan twee met mezzanine, beschikken allen over een eigen badkamer.

Bijgebouwen
Het unieke grote bijgebouw werd ingericht als zaal met mogelijkheden voor evenementen zoals tentoonstellingen, lezingen, workshops, vergaderingen en dergelijke socio-culturele activiteiten. Aanpalend een binnenkoer met gaanderij. Bijkomende bijgebouwen als garage of berging. Parkeerruimte is aanwezig gelegen op een bijkomende weide aan de overzijde van de straat.

Paarden aan huis
De paarden leven op ca 2,5 ha van het domein ingericht als "paddock paradise" met een piste, schuilstallen en verharde paden naar achterliggende weides.

Ruim 4 hectare terrein
Het royale perceel van ca. 4 hectare werd ingericht als parktuin met aangelegde tuinkamers, prachtige bloemenborders en heeft een volwassen bomenbestand, overgaande naar paardenweides en verbonden met de eerder genoemde paardenfaciliteiten. Een prachtig aangelegde vijverpartij maakt de tuinaanleg compleet en biedt een oase van rust.

Een zeldzame combinatie van luxe wonen in de natuur mét paarden aan huis.

Bijzonderheden
Dit unieke eigendom biedt u vele mogelijkheden dankzij meerdere bijgebouwen welke zijn gerealiseerd met duurzame materialen en werden gerenoveerd met respect voor de historie en authenticiteit. In de afgelopen jaren werden veel werken uitgevoerd en het eigendom verkeert in goed staat van algemeen onderhoud.

Verkoop onder voorbehoud van gunning door verkopers

Lees alles

Bouwjaar 1890
Wonen 486 m2
Kamers 7
Perceel 43825 m2
152796323

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.350.000 k.k.
Aangeboden sinds
27 februari 2024
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woonhuis
Villa
Soort bouw
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1890

Oppervlakte en inhoud

Wonen
486m2
Perceel
43825m2
Inhoud
963m3

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
onbekend