163929755
Prijs op aanvraag
  • De Bleek 8
  • 5425 RX
  • De mortel
Ga terug naar overzicht

Highlights

Deze compacte hippische accommodatie is op een half uur rijden van Equestrian Centre De Peelbergen gesitueerd en bestaat uit een vrijstaand woonhuis met een achtergelegen rijhal, welke beschikt over een ontvangstgedeelte, een binnenpiste (ca. 20x50 mtr.) en diverse units met in totaal 44 paardenboxen, een vrijstaande schuur met volop opslag- en stallingsruimte, een buitenpiste (ca. 20x60 mtr.), paddocks en weiland.

Het bedrijf is gelegen op een perceel van ca. 2,5 hectare, wat op ca. 1 km afstand is gesitueerd van natuurgebied de Stippelberg met volop ruiterpaden. Het nabijgelegen dorp Gemert beschikt over alle dagelijkse voorzieningen en ook steden als Helmond en Eindhoven zijn goed bereikbaar.

Woonhuis:
Begane grond:
De ruime ontvangsthal is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, schoonmetselwerk wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten. De hal biedt toegang tot de woonkamer en een extra kamer op de begane grond, welke uitstekend dienst kan doen als werkkamer, speelkamer of slaapkamer. De multifunctionele kamer op de begane grond is afgewerkt met een laminaat vloer, spachtelputz wanden en een houten schroten plafond. Daarnaast is er een vaste wastafel aanwezig. De sfeervolle woonkamer is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming. De wanden zijn deels uitgevoerd in schoonmetselwerk en deels spachtelputz. Het hoge plafond zorgt voor een heel ruimtelijk gevoel. Openslaande deuren bieden toegang tot de tuin. Daarnaast biedt vanuit de woonkamer een vaste trapopgang toegang tot de 1e verdieping, waarvan de vide in de woonkamer is gesitueerd. Een fraaie schouw met een gaskachel zorgt voor een prettige sfeer en extra warmte. De leefkeuken is voorzien van een keukeninrichting in hoekopstelling, welke is uitgerust met een dubbele spoelbak, een inductie kookplaat, vaatwasser, koelkast en een combi-magnetron. De keuken is eveneens afgewerkt met een tegelvloer met verwarming. Het stucwerk plafond is voorzien van sierlijsten. anuit de keuken is er middels een houten trap toegang tot de praktische provisiekelder. De kelder is geheel betegeld en voorzien van diverse schappen. In de deels betegelde bijkeuken zijn een gootsteen, aansluitingen voor de wasapparatuur en een inbouwkast gesitueerd. Daarnaast is de vloer voorzien van vloerverwarming. De toiletruimte is deels betegeld en uitgerust met een toilet, een fonteintje en natuurlijke ventilatie. De inpandige garage is vanaf het erf bereikbaar middels openslaande deuren. De garage is afgewerkt met een betonnen vloer en metselwerk wanden. In de garage is de c.v.-ruimte gesitueerd, waar zich de opstelling van de c.v.-ketel (Nefit Ecomline HR, ca. 2005) en de unit van de vloerverwarming bevinden.

1e Verdieping:
De overloop biedt toegang tot 4 slaapkamers, de badkamer en een 2e toiletruimte. De overloop is afgewerkt met een vloerbedekking, schoonmetselwerk en spachtelputz wanden en een houten schroten plafond. De vide in de woonkamer zorgt voor een fraai zicht en een speelse indeling. Een vlizotrap biedt toegang tot de bergzolder. Alle slaapkamers zijn voorzien van vloerbedekking, spachtelputz wanden en een houten schroten plafond. Daarnaast zijn de slaapkamers voorzien van een vaste wastafel, een inbouwkast of bergruimte onder de dakschuinte. 3 Slaapkamers beschikken over een dakkapel en de grootste slaapkamer geniet veel lichtinval middels 2 raampartijen. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, een douche, een vaste wastafel en een dakkapel. De separate toiletruimte is eveneens geheel betegeld en voorzien van een toilet en een fonteintje.

Tuin:
De rondom de woning gelegen tuin is ingericht met een groot gazon en vaste beplanting in borders. Ter plaatse van de achtergevel is een terras gesitueerd. Het erf is geheel verhard middels betonnen klinkers en afgesloten met een op afstand bedienbare poort (via GSM) van sierhekwerk.

Hippische accommodatie:
De hippische accommodatie bestaat uit een vrijstaande rijhal met een ontvangstgedeelte aan de voorzijde, een binnenpiste (ca. 20x50 mtr.) en aan beide zijden van de piste zijn stallen gesitueerd. In totaal beschikt de accommodatie over 44 boxen. Op het terrein zijn verder een vrijstaande schuur, een buitenpiste (ca. 20x60 mtr.), paddocks en weiland aanwezig.

Rijhal met ontvangstgedeelte, binnenpiste en stallen:
Het ontvangstgedeelte is ingericht met een kantine/foyer en een toiletgroep. De kantine is voorzien van een tegelvloer, metselwerk wanden en een systeem plafond. In de kantine is een keukeninrichting in wandopstelling aanwezig, welke is uitgerust met een spoelbak, een koelkast, vaatwasser en een magnetron. Grote raampartijen bieden direct zicht op de binnenpiste en er is direct toegang tot de stallen. De toiletgroep bestaat uit dames- en herentoiletten en een doucheruimte. De toiletgroep is geheel betegeld.

Vanuit de ontvangstruimte biedt een portaal toegang tot het stalgedeelte aan de linkerzijde van de binnenpiste. In dit portaal zijn de dekenrekken gesitueerd en bieden schuifdeuren toegang tot het erf. Het portaal is voorzien van een beklinkerde vloer en een houten balken plafond. Het stalgedeelte beschikt over 17 paardenboxen, een wasplaats en een zadelkamer. De wasplaats is voorzien van een betonnen vloer en wanden. Er is warm en koud water aanwezig. Tegenover de wasplaats is een handige kitchenette gesitueerd. Alle paardenboxen zijn voorzien van deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden met draaideuren en kunststof tussenwanden.
Het stalgedeelte is vanaf het erf toegankelijk middels schuifdeuren in de voor- en achtergevel. Het dak is geïsoleerd en de vloer is beklinkerd. Daarnaast bieden schuifdeuren toegang tot de binnenpiste.

De binnenpiste (ca. 20 x 50 mtr.) is voorzien van een zandbodem, vermengd met leem. De piste wordt omringd door een kunststof bakrand en er is LED-verlichting aanwezig. Het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt, welke grotendeels lichtdoorlatend zijn uitgevoerd. De lichtplaten zijn onlangs voor een groot deel vernieuwd.Schuifdeuren in de achtergevel bieden toegang tot het erf.

Het stalgedeelte aan de rechterzijde van de binnenpiste bestaat uit verschillende units van 2 x 8 paardenboxen en 1 x 11 boxen. Verder zijn er een wasplaats en een zadelkamer aanwezig. De wasplaats is afgewerkt met een betonnen vloer en wanden. Daarnaast is er een wastafel en een boiler aanwezig. De zadelkamer is voorzien van een betonnen vloer, metselwerk wanden en een geïsoleerd plafond. Er is een zolder aanwezig voor extra bergruimte. De paardenboxen zijn voorzien van deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden met draaideuren en kunststof tussenwanden. In het stalgedeelte is het dak deels geïsoleerd. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. Onder de boxen is een gierput gesitueerd.

De garage aan de voorzijde van de accommodatie is vanuit het stalgedeelte toegankelijk middels een roldeur. Daarnaast biedt een elektrisch bedienbare roldeur in de voorgevel toegang tot het erf. De garage/opslagruimte is afgewerkt met een betonnen vloer en metselwerk wanden. Er is een wastafel aanwezig en in een separate ruimte is de c.v.ketel gesitueerd.

Vrijstaande schuur:
Achter de hippische accommodatie is een grote vrijstaande schuur (ca. 25 x 15 mtr.) gelegen, welke is opgetrokken met een metselwerk plint, stalen spanten en damwand gevels. Het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt. De schuur is verdeeld in 2 delen en uitermate geschikt voor de opslag van hooi en stro, de stalling van machines, maar ook voor het inrichten van een opfokstal. Schuifdeuren in de voorgevel bieden toegang tot het erf en de vloer is verhard met klinkers. 2 Schuifdeuren in de achtergevel bieden direct toegang tot het weiland, wat goede mogelijkheden biedt voor het inrichten van een opfokstal.

Buitenpiste:
De buitenpiste (ca. 20 x 60 mtr.) is eveneens aan de achterzijde van de accommodatie gelegen en beschikt over een zandbodem en een beregeningsinstallatie. De piste is omheind met hout.

Paddocks:
Aan de linkerzijde van de rijhal is een paddock gesitueerd, welke is omheind met houten palen en lint. Naast de tuin van de woning is nog een 2e paddock gesitueerd.

Weiland:
De bijbehorende weilanden zijn eveneens verdeeld in diverse paddocks en deels voorzien van een omheining van gaashekwerk en deels een omheining van houten palen en lint.

Bijzonderheden:
* Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra en riolering. Glasvezel is in de straat aanwezig.
* Het woonhuis is volledig geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen.
* De begane grond van de woning is grotendeels voorzien van vloerverwarming.
* Op het object rust de bestemming “Agrarisch - Agrarisch bedrijf”. Het geldende bouwvlak heeft een
geschatte oppervlakte van circa 8.500 m².
* Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 44 volwassen paarden en 25 paarden in opfok.
* De locatie beschikt over een 'Positieve weigering' inzake de Wet Natuurbescherming. Dit besluit is door de
provincie afgegeven. Met dit besluit wordt aangegeven dat er geen omgevingsvergunning noodzakelijk is
voor de huidige toegestane bedrijfsactiviteiten.
* Het huren van extra, aangrenzende grond (ca. 2,5 ha.) is bespreekbaar.
* Gesitueerd op een fraaie locatie in een bosrijke omgeving, met volop ruimte.
* Op ca.1 km. afstand gesitueerd van Natuurgebied De Stippelberg.

Lees alles

Bouwjaar 1982
Wonen 184 m2
Kamers 6
Perceel 24800 m2
163929755

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
3 juni 2024
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort woonhuis
Landhuis
Soort bouw
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1982

Oppervlakte en inhoud

Wonen
184m2
Perceel
24800m2
Inhoud
979m3

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
1